Бизнесменът, задържан за убийство в Стара Загора, остава за постоянно в ареста

 

Решението е на Апелативен съд Пловдив

Пловдивският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение и остави в ареста старозагорец, обвинен в убийство. Отхвърлена беше жалбата му за „домашен арест“ като неоснователна.

Срещу Владимир Василев е повдигнато обвинение за това, че на 24 март в Стара Загора малко след 17:00 часа в офис на собствената си фирма за бързи кредити, е убил с пистолет свой служител. Убийството е извършено със законно притежаван пистолет.
Апелативният съд прецени, че от събраните по делото доказателства не е разколебано обоснованото предположение, че мъжът е съпричастен към престъплението, в което е обвинен-предумишлено убийство, което се наказва  с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Магистратите смятат, че убийството не е извършено под въздействието на физиологичен афект, а обвиняемият се е подготвил предварително за него-отпратил служителката си  и останал сам с пострадалия и брат си, като преди това изключил  охранителните камери в помещението. Твърдението, че е стрелял при самозащита, защото пострадалият извадил нож, се опровергават от доказателствата по делото. Действително е намерен сгъваем нож, но той е бил в дрехите на пострадалия.

Апелативните магистрати приемат,че има опасност при по-лека мярка за неотклонение мъжът да се укрие или да извърши престъпление.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно.

Съдебното заседание се проведе чрез видеоконферентна връзка между ареста, където се намираше обвиняемият и съда, където бяха съдебният състав, прокурорът и защитниците.

Бизнесменът, задържан за убийство в Стара Загора, остава за постоянно в ареста

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>