Приведена в изпълнение е присъда на мъж, измамил болна жена с доставка на дърва за огрев

 

 

Приведена в изпълнение е присъда на Районен съд – Казанлък, с която е наложено наказание лишаване от свобода за срок от две години и осем месеца, при първоначален строг режим на изтърпяване, на 29-годишния Р. А. От наказанието ще бъде приспаднато времето, през което той е бил с постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

С присъдата си съдът е признал за виновен Р. А. в това, че на 22.02.2021 г. в с.Розово, община Казанлък, с цел да набави за себе си имотна облага, е възбудил и поддържал заблуждение у пострадалата 50-годишна жена, че ще й достави дърва за огрев и с това й причинил имотна вреда, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив.

Осъденият посетил с.Розово, където предлагал дърва за огрев на по-ниска цена. Стигнал до къщата на пострадалата жена, която е пенсионер по болест, и започнал да я убеждава да закупи дърва. Жената му казала, че трябва да уведоми съпруга си. Той поискал от нея телефонния му номер и имитирал обаждане. Измамникът поискал 200 лева от пострадалата, срещу които твърдял, че ще й достави дървата. След като получил парите си тръгнал.

Пред Районен съд – Казанлък делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие, поради което съдът е намалил размера на наказанието с една трета.

 

 

Приведена в изпълнение е присъда на мъж, измамил болна жена с доставка на дърва за огрев

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>