Учениците от Стара Загора могат да видят оценените си изпитни работи от НВО

Учениците от Стара Загора могат да видят оценените си изпитни работи от Националното външно оценяване – от днес, до 2 юли. Това информира в предаването Сутрин с нас, Татяна Димитрова – началник РУО Стара Загора.

 

 

Учениците от Стара Загора могат да видят оценените си изпитни работи от Националното външно оценяване – по български език и литература /БЕЛ/, по математика и по чужди езици, съобщават от Регионалното управление на образованието.

Запознаването с оценените писмени работи на учениците ще е от 30 юни до 2 юли (включително) от 8.30 до 18.30 часа. /видео/

 

Съгласно чл. 46 на Наредба 11 за оценяване на резултатите от обучението на учениците, оценките от Националното външно оценяване не може да се променят. За запознаване на ученика с оценената индивидуална работа се прилага процедурата по правилата за информационна сигурност при организацията на националното външно оценяване в края седми и на десети клас през учебната 2020/2021 година. Съгласно нея ученикът и неговите родители могат да се запознаят с оценената индивидуална работа на ученика в присъствието на член на Регионалната комисия за проверка и оценка на изпитните работи.

 

 

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>