Паметникът на свободата на връх Шипка e затворен за посещения

Паметникът на свободата на връх Шипка временно ще бъде затворен за посещения.
Причината е продължаващите дейности по обследване на фасадата му.
С цел взаимна сигурност за всички преминаващи в региона са създадени и указания за безопасност, съобщават от Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“.

Тежкото състояние на каменната фасада на Паметника на Свободата на връх „Св. Никола“ е причина да бъде издигнато скеле около него.

На места заради тежките метеорологични условия на Шипка, част от каменните блокове се рушат, има и дефектирали фуги, някои пропускат и вода, уточняват Национален парк-музей Шипка –Бузлуджа.

В края на май, Паметникът на свободата бе обезопасен с предпазна ограда във връзка с указания на комисия от инспектори от Министерството на културата и Кмета на Община Казанлък

Във връзка с издадени предписания на комисия от инспектори на Министерството на културата и Кмета на Казанлък за укрепване на Паметника на свободата, директорът на Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа” д-р Чавдар Ангелов взе незабавни мерки с оглед изпълнение на указанията и осигуряване безопасността на посетителите.

Паметникът на свободата на връх Шипка e затворен за посещения

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>