Янко Янков: Областният управител да спре със своеволията си към нашите решения

 

 

Като своеволие определи заповедта на Областния управител Иван Чолаков, с която се обжалва пред Административен съд решение на Общински съвет Стара Загора от 27 май за създаване на ПК по политика и управление на общинските дружества, общинският съветник Янко Янков.

Припомняме, че същото решение бе обявено от предишния Областен управител като незаконосъобразно, но въпреки това, на редовната сесия през май, 35 общински съветници гласуваха „ЗА“ създаването на такава постоянна комисия. Само 29 подкрепиха единствената кандидатура за неин председател, а именно Янко Янков. За членове бяха посочени Андон Андонов, Мирослав Райков, Боян Бабанов и Анелия Асенова. Изцяло против бяха групите на Народен съюз и БСП за България, както и представители на партии с по един общински съветник.

Делото по обжалване в Административен съд е насрочено за 27 септември, стана ясно днес на сесията. До тогава се счита, че решение № 1037/27.05 не е влязло в сила. Това се казва в писмо до председателя на Общински съвет Стара Загора от юридическия отдел на Община Стара Загора.

Въпреки законовите разпоредби, Янко Янков свика преди дни заседание на т. нар. ПК по политика и управление на общинските дружества.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>