Президентът Румен Радев подписа указа за служебен кабинет

Президентът Румен Радев подписа указа за служебен кабинет.

Служебен министър-председател ще бъде ген. Стефан Янев – секретар по сигурност и отбрана на Президента. Янев е български офицер, бригаден генерал, служебен вицепремиер и служебен министър на отбраната в кабинета на Огнян Герджиков.
Министерството на вътрешните работи се поема от Бойко Рашков – бивш директор на Националната следствена служба.

Правосъден министър ще бъде Янаки Стоилов от БСП.

Министър на отбраната става Георги Панайотов – бившият посланик на България в ООН.

Здравното министерство се оглавява от гастроентеролога д-р. Стойчо Кацаров. 

Министерството на икономиката в служебното правителство се оглавява от Кирил Петков – икономист.

Асен Василев оглавява служебното министерство на финансите. Той беше министър на икономиката, енергетиката и туризма в състава на служебното правителство на Марин Райков.

Външен министър в служебното правителство ще е посланикът ни в Дания Светлан Стоев.

Стела Балтова оглавява министерството на туризма. Тя беше служебен министър на туризма и в правителството на Огнян Герджиков.

Земеделското министерство в служебния кабинет се оглавява от Христо Бозуков. Той беше министър на земеделието и храните в служебното правителство на Огнян Герджиков.

Гълъб Донев поема социалното министерство. Той беше министър на труда и социалната политика и в служебното правителство на Огнян Герджиков.

Министъра на културата в служебния кабинет ще е проф. Велислав Минеков. Той е един от основните в Отровното трио, но не влезе в парламента и се разграничи от Арман Бабикян и Николай Хаджигенов.

Министерството на образованието и науката – от проф. Николай Денков. Той също заема поста министър на образованието и науката в служебното правителство на Огнян Герджиков.

С друг свой указ президентът Румен Радев разпуска 45-ото Народно събрание на 12 май 2021 г.

Държавният глава насрочва произвеждането на парламентарни избори на 11 юли 2021 г.

Президентът Румен Радев подписа указа за служебен кабинет

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>