Двама нови общински съветници положиха клетва днес

Анелия Асенова от ГЕРБ и Мехмед Зейнел от ДПС са новите общински съветници в местния парламент на Стара Загора. В началото на днешното заседание на ОбС те положиха клетва и подписаха клетвени листове. До промяна в състава се стигна, след напускането на трима от съветниците  – Николай Диков и Диян Димитров от ГЕРБ и д-р Тунджай Йозтюрк, който бе избран за народен представител.

Трима общински съветници в Стара Загора напускат местния парламент

Още един съветник от ГЕРБ предстои да влезе в ОбС на Стара Загора, след като стана ясно, че Димитър Съртонев се отказва от мястото.

„Вчера през деня постъпи заявление от Димитър Съртонев, с което той заявява, че не желае да положи клетва като общински съветник. Следва процедура на ОИК, на следващото заседание ще положи клетва следващия в листата. Причината е, че няма как това да се случи днес, без да сме получили официално решение на ОИК“, обясни в залата председателят на местния парламент Мария Динева.

Двама нови общински съветници положиха клетва днес

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>