Кое наложи подмяна на дървените пейки с вид пластмасови седалки при ремонта на Летния театър?

Строителството на Летния театър надпредва, заяви в студиото на предаването „Петък на живо“ гл. архитект на Община Стара Загора Виктория Грозева. В момента се извършват демонтажни  работи, създават се нови коти на обекта. Изготвя се оценка на състоянието на дърветата на територията на Летния театър, като целта е да се запазят всички здрави дървета, коментира арх. Грозева.  Защо обаче се стигна до промяна в първоначалния проект и от дървени пейки ще бъдат поставени вид пластмасови такива?

Проектът за реновиране на Летния театър изготвен през 2014 година от старозагорските архитекти Явор Янулов и Иван Киряков предвижда полагането на дървени пейки за седящи места. По-късно той обаче е преработен и проектът предвижда поставянето на вид пластмасови столове. Каква е причината? /виж видеото/

Припомняме, летният театър в парк „Митрополит Методий Кусев“ е изграден през далечната 1959 година. Оттогава до днес ремонт не е правен. Създадена е организация на движение за пешеходци до края на годината, за да не се затруднява работата на строителния обект и да не се стига до инциденти.

Срокът за изпълнение на реконструкцията е 240 дни, а фирмата, избрана чрез обществена поръчка е ДЗЗД „ТЕАТЪР 2020“. Стойността на проекта е 3 072 754 лева, финансиран от Фонд за устойчиви градове.
Общата площ на обекта е 3800 м2, от които 1330 м2 са зелени площи.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>