Наказание за полицейски служител нарушил служебните си задължения

Полицейски служител получи наказание за нарушаване на служебни задължения, разгласяване на лични данни и държане на боеприпаси . Общото наказание е една година и шест месеца лишаване от свобода, чието изпълнение е отложено за срок от три години.

Обвиняемият се призна за виновен за това, че: в периода от 22.01.2019 г. до 17.05.2019 г. в качеството си на длъжностно лице – младши автоконтрольор в Група „Пътен контрол“ на Сектор „Охранителна полиция“ към РУ гр.Казанлък при ОД на МВР гр.Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, е нарушил 15 пъти служебните си задължения (анулиране и редактиране на фишове, с които са наложени глоби, с цел да не бъдат заплащани. За това престъпление на обвиняемия бе наложено наказание в размер на една година и шест месеца лишаване от свобода, изпълнението на което е отложено за срок от три години.

На 24.04.2019 г. в гр.Казанлък, област Стара Загора, в качеството си на длъжностно лице, е разгласил неправомерно лични данни. Съдът наложи наказание „пробация” за срок от 6 месеца с пробационни мерки . Въпросният служител е осъден и за това че е държал боеприпаси за огнестрелно нарезно оръжие, без да има за това разрешение. Наказанието е лишаване от свобода в размер на осем месеца, чието изпълнение е отложено за срок от три години.
За трите извършени престъпления общото наказание е една година и шест месеца лишаване от свобода, отложено за тригодишен изпитателен срок.

Пред съда обвиняемият декларира, че съзнава написаното, разбира последствията от споразумението, съгласен е с тях и се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.
Определението, с което е одобрено споразумението, е окончателно и има последици на влязла в сила присъда.

Наказание за полицейски служител нарушил служебните си задължения

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>