Атанас Славов: Засечени са опити за купуване на гласове за ДПС в Гурково

 

 

Опити за купуване на гласове в полза на ДПС са засечени в старозагорската община Гуково. Информация за това е стигнала до кандидата за депутат то “Демократична България” Атанас Славов, водач на листата в Стара Загора.

 

В един от сигналите подателят разказва, че мъж предложил на съпругата му по 50 лева на човек от семейството, ако гласуват за ДПС. Срещу това хората щели да бъдат включени в списък. Подателят на сигнала казва, че търговията с гласове се практикува във всички ромски махали на Гурково.

 

В друг сигнал се казва, че на хора в гр. Твърдица, област Сливен, са предлагани пари, за да променят настоящия си адрес в Гурково и да гласуват за ДПС. По информация на Атанас Славов по този сигнал е започнала проверка от прокуратурата в Сливен, откъдето са хората със сменяни адресни регистрации. Проверката дори е установила, че за последните два месеца около 70 души от Твърдица са се оказали с променени настоящи адреси в Гурково, но случаят е препратен към прокуратурата в Стара Загора, коятто да разследва, защото на територията на тази област са прехвърляни адресите.

 

До момента нито ОДМВР Стара Загора, нито прокуратурата са дали публично информация за казусите или за развитието по тях, макар единият сигнал да се разследва от 2 седмици.

 

“Проблемът с купения и контролиран вот е съществен за България”, изтъкна Атанас Славов и посочи данни на неправителствени организации като Антикорупционния фонд или “Трансперънси интернешънъл – България”, според които размерът на контролирания и купен вот е от порядъка на стотици хиляди гласове – около 300-500 хиляди.

 

“България трябва да намери начин да се справи с проблема, но това може да стане, когато си върнем институциите – когато те не разпъват чадъри над партии или личности, а работят за гражданите. Мълчанието на институциите е това, срещу което застава “Демократична България”, каза още той. По думите му няколко общини в Стара Загора, сред които като Гурково, Николаево и Павел Баня, са дадени на концесия на ДПС.

 

Целия му коментар гледайте тук: https://www.facebook.com/atanasslavov.demokrati.bg

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Атанас Славов: Засечени са опити за купуване на гласове за ДПС в Гурково

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>