Предварително попълнените декларации за доходите ще са достъпни от 16 март

Електронната услуга за предварително попълнените данъчни декларации за облагане доходите на физическите лица ще бъде активна на 16 март. В нея, освен доходите по трудов договор, хонорари и граждански договори, доходите от наем при отдаване на имот на юридически лица и земеделски субсидии, за пръв път ще бъдат включени още данни за получени суми от наложени платежи и информация за продажба на моторни превозни средства, които са били собственост на декларатора по-малко от 12 месеца.

Предварително попълнените данни могат да бъдат редактирани или премахвани, като достъпът до услугата става или с безплатния персонален идентификационен код (ПИК) на приходната агенция или с електронен подпис, допълват от НАП.

До момента в офиса на НАП в Стара Загора са подадени 1350 декларации за доходите на физически лица, като 65 % от тях са подадени по Интернет с ПИК или Е-подпис. През тази година крайният срок за деклариране на доходите от физическите лица е 5 май поради празничните дни на Великден.

Допълнителна информация за данъчните и осигурителните изисквания може да се получи на телефона на Информационния център на НАП: 0700 18 700 или на сайта на Агенцията на: www.nap.bg.

 

 

 

 

Предварително попълнените декларации за доходите ще са достъпни от 16 март

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>