Още няма конкретика за масовата имунизацията и за СИК-овете

Има ли зелен коридор за всеки, който иска да се имунизира срещу Ковид19, но не попада в съответната фаза на ваксинационния план ? Излезе ли официална заповед от министерството на здравеопазването? Колко човека бяха ваксинирани в Стара Загора през почивните дни? Кога ще започне ваксинацията на членовете на СИК , попитахме областният управител Гергана Микова в предаването „Сутрин с нас“.

Към момента ще осъществява масова ваксинация в кабинетите в РЗИ и ДКЦ 1 в Стара Загора, като работното време все още не е уточнено.От утре 23.02 ще бъде разкрит и имунизационния кабинет в УМБАЛ „Стоян Киркович“, където от 12:00 ч. ще запознае имунизация с ваксината на „Астра Зенека“ на предварително записалите се миналата седмица. От РЗИ Стара Загора очакват официална заповед от Министерството на здравеопазването по повод зелените коридори до края на деня.

Заявени кабинети има и в общините Чирпан, Казанлък и Раднево.Тяхното работно време също предстои да бъде уточнено от РЗИ.

До 24 февруари е срокът за подаване на окончателните списъци на членовете на СИК в РЗИ. Само в община Стара Загора общият брой е 1802-ма. Те ще бъдат ваксинирани с ваксината на Pfizer-BioNTech , като втората доза трябва да бъде поставена не по-късно от 10 дни преди изборния ден, уточняват от РЗИ

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>