Поредна ферма за производство на криптовалута бе разкрита в Чирпан

Теренът е на частно лице, бил е отдаден под наем преди два-три месеца. В две от помещенията има над 40 устройства за копаене на бийткойни. Захранването за тях и за охлаждане на помещенията е ставало чрез въздушен кабел, включен директно в трафопост на И ВИ ЕН. Вчера системата на енергодружеството отчела, че балансов електромер не е работи. На място веднага са изпратени техници, които установили, че потребяваната електроенергия не се отчита. Така се стига до разкриване на фермата.

От колко време е работила фермата, кои са нейните собственици и колко електроенергия е открадната, тепърва ще кажат разследващите органи. Предстои оглед и на НСБОП, за да се види колко точно са копачките. Цената на един бийткоин днес достигна нов рекорд от 75 000 лева. А в началото на годината тя беше 53 хиляди лева за биткойн.

За последните три месеца това е третата ферма на територията обслужвана от ЕВН България.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>