Детски конкурс за мартеници организират в Стара Загора

Община Стара Загора и  Център за подкрепа за личностно развитие обявяват традиционния конкурс – изложба за изработка на мартеница „Баба Марта бързала, мартенички вързала”. Първи март винаги се е посрещал от нашия народ с голяма радост и празнувал като носител на вековна традиция. Закичвайки се с мартенички, прадедите ни се изразявали волята си за добруване, здраве и берекет. Нека продължим и спазим българската традиция, символ на надеждата, казват организаторите.

В конкурса за мартеница могат да участват деца от детски градини, подготвителни групи и ученици от първи до седми клас на училищата и  социални заведения в общината.

Участниците ще бъдат оценявани в три възрастови групи :

І група –  детски градини и подготвителни групи

ІІ група – първи – четвърти клас

ІІІ група – пети – седми клас

Мартениците от детски градини, подготвителни групи, както и колективни участия, задължително трябва да са аранжирани на картонени табла.

Произведения участващи в конкурса не се връщат.

Срокът за предаване на мартениците е  22.02.2021 година /понеделник/ в сградата на ЦПЛР ул. „Захарий Княжески” №71 ет.3

На 01.03. 2021 г отличените от компетентно жури творби  и табла ще бъдат изложени в централна градска част. Поради епидемичната обстановка, не се предвижда публично откриване на изложбата.

От 01.03. до 15.03. – наградените деца и институции, могат да  получат своите грамоти и награди в ЦПЛР – Стара Загора,  ул. „Захарий Княжески” №71 ет.3

Телефон за допълнителна информация: 042638698 / 042629062.

 

 

Детски конкурс за мартеници организират в Стара Загора

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>