180 милиона лева е проектобюджетът на община Стара Загора

180 милиона лева е проектобюджета на община Стара Загора за 2021г. Това каза за ТВ Загора главният финансист на Общината Цанка Ганева.Тя го определи като кризисен бюджет на оцеляването. Сигурната сума в приходната част е 90 милиона лв. държавна субсидия. В проектобюджета са запазени разходите за инфраструктура, издръжка на културните институти и общинско здравеопазване. Предстои разсрочване на общински дълг от 10 милиона лева, с който ще бъде осигурено плащане на нови електробуси по европейски проект.
До края на календарната 2021 година Стара Загора ще има електробуси. В момента върви процедура по обществена поръчка, като предстои отварянето на офертите.
Предстои публичното обсъждане на проектобюджета, след като общинските съветници ще решат на сесия дали то да бъде чрез онлайн платформа. Вижте подробностите.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>