МС отпусна 700 хиляди лв. за компютри за училищата в област Стара Загора

С постановление на Министерския съвет за училищата в Старозагорско са отпуснати нови 700 хиляди лева за закупуване на компютри за дистанционно обучение, съобщи Татяна Димитрова, началник на РУО. 2000 от общо 33 000 ученици в областта са на проектно обучение, което не предполага преподаване на учебно съдържание. Решението е на педагогическите съвети на съответните училища, като сред причините са липсата на технически средства и ангажирано отношение от страна на родителите.
При учениците от 1 до 4, които са 9 600 в областта, предоставените компютри от училищата са 5%, 8%, все още не разполагат с такива. Във възрастовата група 5-8 клас, от 8000 ученици служебни устройства ползват 8%, 6% не разполагат с такива. Най- малко ученици без компютри са в гимназиите- от 12 000 в областта само 1% нямат такива, а 3% ползват служебни. Болшинството от учителите ползват собствени устройства.
Най- висок е процентът на посещаемост на дистанционните занятия от учениците в гимназиите, най- много са отсъстващите от 5-ти до 7-ми клас. Основен остава проблемът с намирането на заместници на отсъстващите учители.
Два пъти по- нисък е броят на заболелите учители след въвеждането на дистанционното обучение в страната. От 60 болни учители в областта преди затварянето, днес болните са само 33-ма.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>