Заседанието на Общинския съвет на 27 ноември ще се състои в залата на Културен дом Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. По- рано днес, в интервю за ТВ Загора председателят на групата на ГЕРБ Диян Димитров обяви, че ще настоява заседанието да се проведе онлайн, заради усложнената епидемична обстановка и невъзможността в зала „Петко Рачев Славейков“ да се осигури дистанция. В групата на Герб има в момента заболели, допълни Диян Димитров.
Димитър Чорбаджиев коментира, че групата на Демократична България е съгласна и на двата варианта- присъствено или онлайн заседание. В крайна сметка решението е сесията да се премести в по- голямата общинска зала на Културен център Стара Загора. Сред предложенията в дневния ред е това, да се отпуснат 80 хиляди лева на ДКЦ 1 за оборудване на триажен кабинет и 50 хиляди за ремонт на кислородната инсталация на Тубдиспансера, в който се лекуват ковид болни. Мнението и на двамата общински съветници е, че това е начин държавата да прехвърли задълженията си за финансиране на общините.
ГЕРБ ще подкрепи докладът на временната комисия за състоянието на общинското дружество „Мересев“ с председател Янко Янков с особено мнение, защото според Диян Димитров, докладът е насочен към личността на управителя на дружеството, а не към дейността му.
Диян Димитров отбеляза, че сигналът до прокуратурата е подаден от Янко Янков в лично качество, а не от името на временната комисия.

Прехвърля ли държавата финансирането на ковид кабинети и звена върху общините?

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>