Ефективно наказание за мъж, счупил стъкло на лек автомобил, собственост на лекар

 

 

Районен съд – Стара Загора одобри споразумение, постигнато между Районна прокуратура – Стара Загора, 21-годишен мъж и защитника му, по силата на което подсъдимият ще търпи наказание в размер на седем месеца лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим.

Пред съдебния състав той се призна за виновен в това, че на 16.09.2019 г. в гр.Стара Загора извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, а именно, без причина, счупил стъкло на лек автомобил, собственост на лекар, на публично място – паркинг на болница, като деянието представлява опасен рецидив, тъй като подсъдимият вече е търпял ефективно наказание лишаване от свобода.

В хода на досъдебното производство е установено, че подсъдимият, разхождайки се в района на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ гр.Стара Загора, видял пострадалата, която тъкмо паркирала своя личен автомобил на паркинга пред Спешното отделение на болницата, за да отиде на работа.  Подсъдимият доближил жената и поискал от нея да му даде мобилния си телефон, но не посочил адекватна причина за искането си. Пострадалата отказала да му даде телефона си и влязла в Спешното отделение. Тогава    подсъдимият взел камък от земята и счупил предното дясно стъкло на автомобила й и се прибрал в квартал „Лозенец“. След като била уведомена за случилото се, жената подала сигнал в полицията.

 

Одобреното споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.

 

 

Ефективно наказание за мъж, счупил стъкло на лек автомобил, собственост на лекар

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>