Безплатен скрининг за диабет за старозагорци

Медицински колеж на ТрУ и СНЦ „Диабет – Стара Загора“ обединиха усилията си в грижата за болните от диабет. Инициативата, с цел превенция, вклчва извършване на безплатен скрининг – измерване на кръвна захар, кръвно налягане и някои антропометрични показатели на членовете на дружество „Диабет“ и пенсионерските клубове в общината.  В дейностите се участват студенти от Медицински колеж, специалност „Медицински лаборант” и от Медицински факултет – специалност „Медицина”.

Измерванията се извършват всеки вторник и четвъртък от 08:00 до 10:00 часа в клуба на сдружение „Диабет“ в Стара Загора на ул. „Генерал Столетов“ 60, като е създадена организация за спазване на всички противоепидемични мерки във връзка с пандемията от COVID – 19. За деня се приемат до 10 души, по предварително изготвен от председателя на клуба график, с лични предпазни средства. За студентите са осигурени такива съгласно изискванията на Министерството на здравеопазването. Ако епидемиологичната обстановка позволява мероприятието може да продължи и след края на м. ноември 2020 г.

Безплатен скрининг за диабет за старозагорци

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>