Районен съд – Стара Загора постанови присъда по обвинение за телефонна измама

 

 

Районен съд – Стара Загора определи наказание от две години „лишаване от свобода“, чието изпълнение е отложено за срок от четири години, на 45-годишния Р. С. от гр.Левски.

Съдебният състав го призна за виновен в това, че на 08.05.2016 г. в с.Богомилово, община Стара Загора, в условията на опосредствено извършителство – чрез друго лице, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил у 84-годишен мъж заблуждение за сделка с климатици, като с това му причинил имотна вреда в размер на 6 000 лева.

По делото е установено, че Р. С. позвънил на домашния стационарен телефон на пострадалия и се представил като „Евгени Димитров“ – работник в „Технополис“. В разговора обяснил на възрастния мъж, че негов приятел сключил договор за закупуване на климатици, за което дал капаро от 1 500 лева. Като повод за обаждането изтъкнал факта, че не можел да открие получателя на климатиците, но понеже знаел, че са добри приятели с 84-годишния мъж, се обадил именно на него. Пострадалият напълно повярвал на думите на „Евгени Димитров“. Без да се замисли, събрал сумата от 6 000 лева, която увил във вестник, и я предал на таксиметров шофьор, изпратен на адреса за получаване на парите.

 

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Стара Загора.

 

ЗАБЕЛЕЖКА: Съгласно чл.16 от НПК обвиняемият се смята за НЕВИНЕН до установяване на противното с влязла в сила присъда.

Районен съд – Стара Загора постанови присъда по обвинение за телефонна измама

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>