Национален графичен форум 2020- изложба на елитът на българската графика

Зала „Байер“ за четвърта поредна година стана домакин на Национален графичен форум. Изложбата бе открита на 31 октомври в Зала „Байер” и включва 57 творби на 35 автори от цялата страна. Това е най- масовото участие на автори досега от всички издания на Форума, каза за Тв Загора Милен Алгенски, председател на регионалното представителство на СБХ в Стара Загора. Накратко, това е изложба на елитът на българската графика.
Всички творби са награждавани и тази и миналата година на различни форуми – статутът го позволява. Тук участва елитът на българската графика. Художниците се включиха с желание и защото тази година важни графични форуми бяха отложени. Присъдените награди са три, има и три номинации. Наградите са за Янко Ненов от Пловдив, Севдалина Проданова от Бургас и Васил Ангелов от София. Номинираните са Моника Роменска от Пловдив, Павел Целковски и Зоран Мише от София. От отличените автори на откриването на изложбата присъства само Севдалина Проданова.

Категория: КУЛТУРА, ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>