Зала „Байер“- домакин на високо естетски Есенен салон 2020

Слави Славов е носител на голямата награда на Есенния салон на художниците в Стара Загора. Скулпторът е отличен сред 50 автори, представили 100 творби на традиционната изложба на представителството на СБХ в Стара Загора. Петчленното жури определи и четири номинации на Таня Шивачева, Наско Настев, Илия Владимиров и Димо Димов.
Огромен интерес към най- голямата и масова изложба на старозагорските художници Есенен салон, по повод празника на Стара Загора 5 октомври. Тази година 53- ма автора са представили 133 творби. След селекция от страна на петчленното жури, авторите са редуцирани до 50, а творбите до 100. Организатор на изложбата е дружеството на СБХ в Стара Загора, което тази година разширява броя на журито и кани в него представители на Художествената галерия- д-р Катя Тинева и Пламен Кирилов. Сред журиращите е и председателя на СБХ Стара Загора Милен Алагенски и членовете на ръководството Тошо Стефанов и Петър Петров. Освен нови членове на журито през 2020 година в Есенния салон участват и нови имена.
Изложбата на старозагорските художници Есенен салон, освен че е най- голямата, има неписано правило, творбите да са създадени през последната година, а 2020 е сложна година. Интересът въпреки изолацията е голям.
Поздрав към авторите от Стара Загора отправи заместник- кметът Иванка Сотирова, която връчи и голямата награда на скулптора Слави Славов. Миналата година той направи самостоятелна изложба в зала „Байер“, подготвя и друга за следващата година. Слави Славов е ръководител на Школата по малка пластика в Центъра за подкрепа на личностното развитие.
Без ограничения в жанрове и техника, в зала „Байер“ могат да се видят творби от всички видове изобразителни изкуства и всички жанрове- портрети, пейзажи и абстракции до 5 ноември.

Категория: КУЛТУРА, ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>