Кои са акцентите в дневния ред на предстоящата септемврийска сесия?

Кои са акцентите в дневния ред на предстоящата септемврийска сесия според председателят Мария Динева?

Няколко точки от предстоящата септемврийска сесия на 24 на Общински съвет Стара Загора, касаят общинските търговски дружества. Това заяви в предаването Петък на живо, председателят Мария Динева.

Предстои да се избере управител на общинското дружество Мересев. Допуснати са двама души, досегашният управител Таня Славова и още една дама.

На конкурса за Обредни дейности не са се явили кандидати, предполага се, че договорът на досегашния управител Белчо Белчев е продължи още година.

На тайно гласуване ще се избере почетен гражданин на Стара Загора. Припомняме кандидатурата е само една, предложена в законовите срокове – тази на директора на НЧ „Св. Кл. Охридски“ Иван Аяров.

На първо четене ще се гледат и две наредби, ПУП-ове и други точки, свързани с регулаторни отношения.

В момента тече проверка на временна комисия, която ще излезе с анализ за дейностите по сметосъбирането и сметоизвозването на Община Стара Загора.  През м. ноември ще текат и дебати относно актуализация на такса битови отпадъци за граждани и фирми.

Докладите от проверките на всички общински дружества ще останат за разглеждане през м. октомври.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>