Кметът Живко Тодоров с поздрав към старозагорци по повод 6 септемрви- Ден на Съединението

Днес се навършват 135 години от едно от най-съдбоносните и паметни събития в българската история – Съединението на разделените, по силата на Берлинския договор, Княжество България с Източна Румелия. На 6 септември 1885 година, българите от двете страни на Стара планина оставят горещ отпечатък в душите и сърцата на поколенията, извършвайки първото в най-новата ни история национално обединение – акт, който определя държавното, икономическото и културното развитие на нашия народ за векове напред.


Скъпи старозагорци,
Нека на тази величава дата бъдем достойни последователи на предците си и заставайки заедно пред националния флаг да отдадем почит на героите на нашата история. Да бъдем единни в целите, в помислите и в стремежите си. Да помним великата идея на българското Съединение, защото тя е жива и днес в нашето непримиримо желание заедно да съградим бъдещето на потомците ни.


Честит празник!“, се казва в поздравителния адрес на кмета Живко Тодоров.

 

Кметът Живко Тодоров с поздрав към старозагорци по повод 6 септемрви- Ден на Съединението

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>