Отворено писмо на протестиращите в Стара Загора

До: Областния управител на област Стара Загора,

г-жа Гергана Микова;

Кмета на община Стара Загора,

Г-н Живко Тодоров;

Директора на ОД на МВР Стара Загора,

Ст. Комисар Стоян Стоянов;

Директора на звено „Охранителна полиция“,

Комисар Илиян Илиев;

Директора на ОПУ-АПИ Стара Загора,

Г-н Илия Златев;

Всички регионални и национални медии

 

 

Отворено писмо

 

Уважаеми госпожи и господа,

 

Във връзка с изразеното от кмета на община Стара Загора желание да се включи в казуса с блокирането на нашето преминаване към детелината на АМ „Тракия“, ние смятаме, че макар и закъсняло, отношение от негова страна действително е необходимо.

 

От 31.07.2020 г., ние сме блокирани на участък от път I-5 в Стара Загора от полиция и жандармерия. След многократни устни запитвания от наша страна към съответните органи, ни беше отговорено, че преминаването ни е блокирано от същите с цел осигуряване на нашата безопасност.

 

При разговора с кмета на община Стара Загора на 03.08.2020 г. ни беше  предложено да отправим към него писмено заявление за провеждане на автомобилно шествие до детелината на АМ „Тракия“.

 

Считаме предложението за неуместно, дори обидно. Нашето желание е единствено да преминем по републиканския път и отстояваме конституционното си право. Кметът на община Стара Загора има правомощия да поиска оттегляне на органите на реда и очакваме от него да пристъпи към незабавни действия.

 

 

Отворено писмо на протестиращите в Стара Загора

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>