Няма да има повишение на цената на билета за градски транспорт в Стара Загора. Това обявиха на пресконференция ден преди предстоящата сесия заместник- кметът Йордан Николов, председателят на групата на ГЕРБ Диян Димитров и председателят на Общинския съвет Мария Динева. Решението е взето късно снощи на събиране на ГЕРБ след ревизия на мотивите и с оглед на актуалната обстановка.
Цената на билета за ползване на услугите на градския транспорт в Стара Загора няма да бъде увеличена. Това съобщи на пресконференция днес ресорният зам.-кмет Йордан Николов. ГЕРБ са променили предложението си за нова цена на билета от 1.30 лв след разговори с представители на различните групи в Общинския съвет, гражданите и кмета Живко Тодоров, въпреки обявените вече в понеделник предложения на пресконференция след председателския съвет.
Обрата в позицията си защити и Диян Димитров, председател на групата на ГЕРБ като каза, че е необходимо време гражданите да свикнат с новите възможности на електронната система за гласуване.
Промяната касае само цената на билета, но броя на пътуванията за месец остават в първоначалното предложение.
Като разумно определи решението председателят на Общинския съвет Мария Динева. Според нея, когато става дума за увеличение, е необходимо време, за да се изложат финансовите аргументи и анализи пред гражданите.
На сесията утре предложението ще бъде внесено с корекцията.
Цената на билета в Стара Загора не е повишавана от август 2012 година.

Обрат в позицията на ГЕРБ за цената на билета за градския транспорт

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>