Удължиха с 2 месеца ТЕЛК решенията

Депутатите удължиха с 2 месеца срока на ТЕЛК решенията, които изтичат по време на епидемичната обстановка.
До решението се стигна след протест на майки на деца с увреждания. Това стана възможно с промени в Закона за публичното предлагане на ценни книжа.
Видео
В момента до 13-и юли се изплаща половината пенсия за ТЕЛК, а до края на месеца ще бъде изплатена и втората половина от сумата.
ТЕЛК решенията ще бъдат удължени поне до септември. За да стане максимално бързо, предложението влезе в пленарната зала чрез преходни и заключителни разпоредби на друг закон, който депутатите ще приемат окончателно – този за публичното предлагане на ценни книжа, обясни председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова пред БНР. „На 16-и ще се гласува в зала през закона за ценните книжа с два месеца след приключване на извънредната епидемична обстановка, която знаете, че още е в сила. В момента до 13-и юли се изплаща половината пенсия. В рамките на месеца ще получат и втората половина от сумата. Ще се реши проблемът“, каза тя.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>