Още един жител на гурковското село Паничерево получи наказание за нарушаване на карантина

Районен съд – Казанлък постанови присъда, с която наложи наказание лишаване от свобода за срок от шест месеца, чието изпълнение е отложено с тригодишен изпитателен срок,  и глоба в размер от десет хиляди лева на 25-годишния С. С.

Съдът го призна за виновен в това, че на 26.03.2020 г. в с.Паничерево, община Гурково, по време на обявено извънредно положение, свързано със смъртни случаи, е нарушил мерки, издадени против разпространението или появяването на заразна болест по хората (СОVID – 19), след като бил поставен под карантина с предписание, издадено от Регионална здравна инспекция гр.Стара Загора, но не е изпълнил задължението да не напуска дома си или мястото на настаняване, в което е посочил, че ще пребивава за срок от 14 дни, след пристигането си от рискова държава – Кралство Великобритания, като деянието е извършено по време на извънредно положение, свързано със смъртни случаи.

На 26.03.2020 г. подсъдимият напуснал адреса, на който посочил, че ще пребивава по време на задължителната си карантина и отишъл до магазин в селото, за да си напазарува. По пътя си срещнал познат и спрял да си поговори с него. По това време в селото се намирали полицейски служители, които осъществявали проверка на поставените под карантина лица. Те забелязали подсъдимия и другия мъж и след извършена справка установили, че С. С. е нарушил задължението си да не напуска посочения от него адрес.

За извършеното престъпление съдът намали размера на наказанието с една трета, тъй като делото се проведе по реда на съкратеното съдебно следствие. Подсъдимият призна изцяло фактите и обстоятелствата, изложени в  обстоятелствената част на обвинителния акт и се съгласи да не се събират доказателства за тези факти.

 

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Стара Загора.

 

ЗАБЕЛЕЖКА: Съгласно чл.16 от НПК обвиняемият се смята за НЕВИНЕН до установяване на противното с влязла в сила присъда.

 

Още един жител на гурковското село Паничерево получи наказание за нарушаване на карантина

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>