Непълнолетeн ще търпи ефективно наказание за грабеж, извършен нощем и придружен със сила

По силата на постигнато споразумение между 17-годишния И. З. от с.Ветрен, община Мъглиж, защитника му и прокурор от Районна прокуратура – Казанлък, подсъдимият ще търпи едно общо наказание в размер на шест месеца лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим.

Спрямо него са повдигнати две обвинения, по които той се призна за виновен пред Районен съд – Казанлък.

Първото е за това, че на 30.04.2020  г. в с.Ветрен, община Мъглиж, като макар и непълнолетен, но разбирайки свойството и значението на извършеното и можейки да ръководи постъпките си, е отнел чужди движими вещи – кожен портфейл, лична карта, дебитна карта и сумата от 10,00 лева, от владението на пострадалия И. Ц., с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила – хванал ръцете му, удрял го по лицето и носа и стиснал с ръце шията му, при което пострадалият мъж започнал да се задушава.

Второто престъпление, което И. З. призна, че е извършил е това, че на 30.04.2020 г. в с.Ветрен, община Мъглиж, като непълнолетен, но разбирайки свойството и значението на извършеното и можейки да ръководи постъпките си, е влязъл в чуждо жилище – стая на къща, находяща се в същото село, обитавана и собственост на пострадалия И.  Ц., като е употребил за това сила – разбил вратата, и деянието е извършено нощем.

Съдът приложи законовата разпоредба и определи едно общо наказание за двете престъпни деяния, което И. З. ще търпи.

Пред съда непълнолетният подсъдим заяви, че разбира последиците от споразумението, съгласен е с тях, доброволно е подписал споразумението и декларира, че се отказва от разглеждане на делото по общия ред.

И. З. е с постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“, поради което и времето, през което е бил задържан, ще бъде приспаднато от наказанието. Той следва да заплати и разноските по делото.

 

Одобреното споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.

 

Непълнолетeн ще търпи ефективно наказание за грабеж, извършен нощем и придружен със сила

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>