Евродепутатът Радан Кънев в Стара Загора с коментар за „Зелената сделка

Евродепутатът Радан Кънев идва в Стара Загора с  коментар „Зелената сделка“. Срещата ще се състои в понеделник, 6 юли от 18.00 ч. в хотел Верея.

На 6 юли 2020 г., понеделник, в 18 ч. в Зала номер 1 на хотел „Верея“-Стара Загора ще се проведе среща с европейския депутат Радан Кънев (ЕНП/ДБ). Срещата ще бъде на тема „Механизмът за справедлив преход за въглищните региони в контекста на Плана за възстановяване на Европа и Зелената сделка: политиките на Брюксел и регионалните перспективи“.
С оглед на извънредната епидемиологична обстановка и ограничаването на разпространението на COVID-19, събитието ще бъде организирано съобразно всички санитарни изисквания за дистанция и дезинфекция.
Срещата е отворена за представители на бизнеса, граждани и медии.

Организаторите на събитието припомнят, основните акценти от Плана за възстановяване на Европа. За да даде тласък на европейското възстановяване и да защити живота, поминъка и работата на хората, Европейската комисия предлага мащабен план за възстановяване на стойност 2,4 трилиона евро, който се основава на използването на един силен и модерен бюджет на ЕС с цел постигане на по-устойчива, цифрова и справедлива Европа. Механизмът за справедлив преход е част от усилията на Европейската Зелена сделка за постигане до 2050 г. на неутрална по отношение на климата икономика в Европа. Той ще се стреми да преодолее икономическата и социалната цена на прехода към климатична неутралност в най-уязвимите въгледобивни и въглеродно интензивни региони. Механизмът има три стълба на финансиране: Фонд за справедлив преход, предложен на 14 януари 2020 г., и подкрепен от Пакета за възстановяване от 27 май; Специална схема за справедлив преход в рамките на InvestEU; Механизъм за отпускане на заеми за публичния сектор. Очаква се трите стълба да мобилизират инвестиции в размер над 150 милиарда евро в регионите на ЕС, които са най-уязвими за прехода към климатична неутралност през периода 2021-2027 г.

 

Евродепутатът Радан Кънев в Стара Загора с коментар за „Зелената сделка

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>