Средният успех по български език на матурите в област Стара Загора е 4.18

Средният успех на матурите по български език и литература в област Стара Загора е 4.18, съобщи за ТВ Загора Татяна Димитрова, началник на РУО. За страната числото е 4.20. Тази година средният успех е по- висок освен на задължителните матури по български и на най- масовият изпит по английски език. Пълните шестици по всички предмети са 31, слабите оценки са 259. Вижте още как преминаха изпитите след седми клас.
Единственият ученик в седми клас, който е бил в карантина не се е явил на изпит по математика по желание на родителите. Общият брой на неявилите се ученици в област Стара Загора е 142-ма.
Училищата, в които има по около 10 неявили се ученици са 12-то основно училище в Стара Загора и Основно училище „Антон Страшимиров“ Казанлък. Резултатите трябва да излязат до 29 юни.
По- висок е средният успех на матурите тази година в сравнение с миналата година.
До 13 юли е срокът за подаване на документи за директори на 25 училища в областта, тъй като настоящите им се пенсионират.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>