Френският посланик Флоранс Робин посети Стара Загора

Зам.-кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова се срещна днес с Нейно превъзходителство, посланикът на Република Франция у нас г-жа Флоранс Робин. Тя гостува за първи път в Стара Загора по покана на неправителственото сдружение „Свят без граници“, за да подкрепи раздаването на пакети с хранителни продукти на социално слаби семейства.

 

По време на срещата зам.-кметът заяви, че Стара Загора е традиционно франкофонски ориентиран град, в който много ученици изучават френски език. Франкофонският младежки театрален фестивал, който се провежда ежегодно в града, работата на Алианс франсез, също са добри примери за сътрудничество между френската и българската държава.

 

Г-жа Сотирова  подари на Нейно превъзходителство г-жа Робин реплика на мозайка „Дионисиево шествие“  като и  отправи специална покана от името на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров за официална визита, по време на която да се запознае с богатото историческо наследство на Стара Загора.

 

Посланикът прие поканата и заяви, че има наблюдения върху положителното развитие на Стара Загора.

 

Френският посланик Флоранс Робин посети Стара Загора

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>