Зеделски производители и бизнес събраха 20 000 лева в Чирпан, дарителството продължава

Днес се проведе среща между представители на земеделските производители и представители на бизнеса от град Чирпан с кмета Крачолов. Около 40 производители на земеделска продукция и представители на фирми са събрали помежду си към 20 000 лева, с които са готови да купят дезинфектанти, предпазни облекла, предпазни средства за хората, които са на първа линия в борбата с COVID-19 – лекари, полицаи, служители на институциите, които работят с клиенти.

Кооперациите в селата Гита и село Свобода също заявиха готовност да помогнат със средства или материали на отдел “ Екология“ към Община Чирпан, на лекарите и медицинските специалисти.
Д-р Тотев, управител на МБАЛ Чирпан представи параметрите за помощ, необходимостта от купуването на медицински консумативи и техника.
Оформи се идеята, ако се съберат достатъчно средства, с даренията да се купи нов ренгенов апарат за МБАЛ Чирпан- сегашният е достатъчно амортизиран, а ренгенът е първото място, където се установяват със сигурност белодробните заболявания.

Зеделски производители и бизнес събраха 20 000 лева в Чирпан, дарителството продължава

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>