Тестват сиренната система за ранно оповестяване в Стара Загора на 1 април

 

На 1 април – сряда, в 11,00 часа на територията на община Стара Загора ще бъде проведена редовната техническа проверка и пълна профилактика на сиренните системи за ранно оповестяване. Проверката се извършва по предварително установен годишен график.

Предвид настоящата епидемиологична обстановка се предупреждават всички граждани за теста, който не е свързан с извънредното положение. 

Заедно със сирените, ще бъдат задействани и локалните автоматизирани оповестителни системи за опасност в големи обекти, като базата на „Лукойл“, „Градус“ и др.

При проверката на техническата изправност, сирените ще звучат еднократно за не повече от 10-15 секунди, което не следва да безпокои населението.

Съвременните сиренни системи на Национална система за ранно предупреждение и оповестяване (НСРПО) бяха монтирани в Стара Загора по европейски проект и работят от миналата година. Съгласно изискванията, два пъти в годината на тях се прави тестова техническа проверка чрез реално задействане.

 

Тестват сиренната система за ранно оповестяване в Стара Загора на 1 април

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>