За правото да получаваш информация от първа ръка. Да, ама ПК по здравеопазване към ОбС каза „не“

ТВ Загора, като регионална телевизия с възможности да излъчва на живо важни за обществото събития, срещи и други мероприятия, бе на заседанието на ПК по здравеопазване към Общински съвет Стара Загора. На заседанието, освен членовете на комисията, присъстваха и директорът на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“,директорът на РЗИ – Станимир Станков, зам. кметът по здравеопазване Иванка Сотирова, д-р Антония Тодорова от Община Стара Загора.

Освен разглеждането на точките в ресор „здравеопазване“ за предстоящата сесия в края на месеца, председателят на ПК Емил Славов предложи изслушване на директорите на най-голямото държавно болнично заведение в областта проф. Йовчо Йовчев и на РЗИ д-р Станимир Станков по отношение на мерките за противодействие на епидемията от коронавирус и прогнозите за ситуацията, както и представяне на актуална информация по темата. Председателят на комисията предложи първата част на заседанието да бъде открита за медии, предвид важността на темата и големия обществен интерес.

По предложение на общинския съветник Янко Янков обаче,  членовете на комисията гласуваха заседанието да остане закрито.

Мотивът на Янко Янков: „Проблемите как да бъдат решени, как да не бъдат и с цел да се избегнат спекулации трябва да се решат между нас“. Последният изтъкна като причина и заповед, която ограничава събирането на много хора на едно място.

В зала 1 на Община Стара Загора, на заседанието на ПК по здравеопазване, имаше около 15-ина души.

ТВ ЗАГОРА се представляваше само от един видеооператор, с всички възможни защитни и предпазни средства…

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>