Учениците с дистанционни уроци вкъщи до 13 април


МОН прати указания до учителите върху какво да акцентират
Удължава се неприсъствената форма на обучение в училищата до 13 април, пише в съобщение на МОН с указания към учителите как да се продължи учебният процес в условия на извънредно положение.

Занятията ще се извършват по електронен път.

Една от препоръките е да се наблегне на проектно-базираното обучение, при което на учениците се поставя конкретна задача – дневна, седмична или с по-дълъг срок, както и да се редува синхронната с асинхронната форма на дистанционно обучение. При първата има и някои затруднения, обясняват от МОН, заради липсата на „електронни устройства във всяко семейство, наличен и достатъчно бърз интернет, здравословно допустимо време за работа с екран и др“.

По преценка на учителите могат да се редуват с уроци за упражнения, повторение, обобщение и т.н., както и преподаването на нови знания чрез синхронна и асинхронна форма, пише още в препоръките.

Учениците с дистанционни уроци вкъщи до 13 април

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>