Оставиха за наблюдение чирпанлия в УМБАЛ Стара Загора, първият тест отрицателен

След оперативните действия на Кризисен щаб – гр Чирпан и РУ на МВР през изминалото денонощие е установено лице , завърнало се преди няколко дни от Банско с изразена симптоматика за коронавирус, и е поставено под карантина. Днес по искане на Кризисния щаб в обедните часове със съдействието на РЗИ е изпратена специализирана линейка от Стара Загора и е взета проба на лицето за коронавирус. В 19 часа на днешния ден е установено, че пробата за коронавирус е ОТРИЦАТЕЛНА, но лицето ще остане за лечение и наблюдение в инфекциозно отделение на МБАЛ Стара Загора. Утре ще бъдат взети проби на още три лица, които са под карантина и също са били през последните 10 дни в Банско.

Към 20 часа на 19.03.2020 г. на територията на община Чирпан и област Стара Загора няма установени положителни проби за коронавирус. Обръщаме се към всички да продължат да спазват правилата и мерките, наложени от Националния кризисен щаб и заповедите на кмета на община Чирпан. Всички мерки, които се вземат на територията на община Чирпан, са съгласувани с Областния и с Националния кризисен щаб и са в рамките на законовите и подзаконовите нормативни актове на Република България.

 

Община Чирпан

Оставиха за наблюдение чирпанлия в УМБАЛ Стара Загора, първият тест отрицателен

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>