От РЗИ призовават да се спрат пътуванията ако не са абсолютно наложителни

15 пациенти със симптоми, но с отрицателни проби, са на лечение в Инфекциозната клиника на УМБАЛ в Стара Загора, съобщи д-р Таня Перчемлиева, директор на дирекция „Контрол на заразните болести“ в РЗИ. Предвижда се адаптация на отделения от областната болница със самостоятелен вход, в случай на разширяване на инфекцията. Вземат се мерки за осигуряване на легла с кислородни апарати. От два дни инспектори на РЗИ проверяват детските ясли и градини по време на сутрешния филтър.
РЗИ работи с пълен капацитет за спазване на мерките за противоепидемичен контрол в детски градини, ясли, обществени сгради и най- вече болнични заведения. На фокус е Инфекциозната клиника на УМБАЛ, която поема пациенти със съмнение за корона вирус.
В клиниката има осигурени предпазни костюми и средства за персонала, очакват се доставки за другите отделения на УМБАЛ.
Целта е да не се създаде вътреболничен взрив, при откриването на заразен с коронавирус пациент.
Всички ясли и детски градини са снабдени с препарати за дезинфекция, която се извършва по четири пъти на ден. Инспектори на РЗИ от два дни осъществяват контрол при сутрешния филтър в детските заведения
От началото на февруари до сега РЗИ е поставило под наблюдение 190 човека, които са пътували до рискови райони. Д-р Таня Перчемлиева призова хората да не пътуват ако не е изключително наложително и апелира за строга дисциплина на гражданите и болничния персонал.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>