Очакват още тестове за коронавирус в старозагорската лаборатория

0909До два дни старозагорската лаборатория за изследване на коронавирус ще разполага с още тестове, каза за ТВ Загора доц. д-р Емил Славов, доктор по имунология. Вчера бе обявено, че лабораторията разполага със 100 теста, но общата бройка на поръчаните тестове е 400 както бе съобщил проф. Йовчо Йовчев, директор на УМБАЛ. Вижте още от интервюто с имунолога доц. Емил Славов.
Общият брой на заявените тестове от старозагорската лаборатория за изследване на коронавирус е 400 броя, но малка част от тях са пристигнали.
Още тестове се очакват в Стара Загора в рамките на два дни.
Имунната система на всеки човек е различна, каза доц. Славов и призова да не се пият имуностимуланти ако хората нямат симптоми на вирусно заболяване. Подходящите профилактични мерки включват приемането на витамини С, Д и Цинк.
За учените остава отворен въпроса как вирусът е мутирал от животни на хора и тъкмо липсата на ясен отговор поражда спекулации.
Ето защо инвестициите в наука и медицина са жизнено важни за защита на човечеството като цяло. За България е необходима национална стратегия за осигуряване на медицински специалисти и нови стандарти за болничните легла, каза още доц. д-р Емил Славов, заместник- ректор на ТУ.

Категория: ЗДРАВЕ, ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>