15 приема за над 25 милиона лева ще бъдат отворени по Програмата за морско дело и рибарство

15 приема за над 25 милиона лева ще бъдат отворени по Програмата за морско дело и рибарство. Това каза зам.-министърът по земеделието д-р Лозана Василева в Стара Загора. Градът ни е домакин на Годишна национална среща, организирана от Националната рибарска мрежа.
До средата на годината предстои да бъдат отворени и последните приеми, за да може до края на годината да имаме пълно договаряне и до 2023 г. да се изпълнят вече сключените договори”, обясни ресорният зам.-министър.

До момента договарянето по Програмата за морско дело и рибарство е над 136 млн. лева или 76% от нея. Изплащането е над 46 млн. лева, а в процес на обработка са проекти за около 15% от Програмата.

На срещата в Стара Загора участват представители на местните инициативни рибарски групи, сегашни и бъдещи бенефициенти по програмата.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>