Приеха бюджета на Стара Загора за 2020г.

9 общински съветници гласуваха против Бюджет 2020 на Стара Загора, един се въздържа и 38 го подкрепиха. Кметът Живко Тодоров благодари на всички, които гласуваха за най- важния документ на Общината. Според него новият бюджет е на реалните възможности, балансиран и базиран върху доброто съотношение между приходи и разходи.
Около час продължиха дебатите преди приемането на най-важния финансов документ на Общината за годината. Той бе подкрепен с 38 гласа „За“. Макрорамката му е 148 364 818 лева. В тези средства са включени субсидията за делегирани от държавата дейности и собствени приходи, дейности, финансирани с общински приходи, както и преходният остатък. Над 177 млн. лева е общо индикативният годишен разчет за сметките за средства от Европейския съюз и бюджета на Общината.
Бюджетът бе атакуван от групата на БСП, които преди ден обявиха, че няма да го подкрепят
„Залагаме на развитието, на инвестицията. Нашата теза е, че няма как да гарантираме бъдещето на града си, ако не работим в посока за подобряване на инфраструктурата, на възможностите за различни придобивки на гражданите, а младите хора да виждат смисъл да останат в града си”, репликира кметът.
В инвестиционната програма влизат и нови обекти като подобряване и благоустрояване на „Руския пазар“, Зоопарка, изграждане на въжена градина и спорна зала в парк „Артилерийски“ . „Средствата са целеви и се влагат конкретно“, коментира Живко Тодоров.
По време на обсъждането, Живко Тодоров подчерта, че предстои да се извърши рехабилитация на уличната мрежа в индустриалната зона. „Има заложени средства и ще започнем от ул. „Промишлена”, която е в лошо състояние – настилката е нарушена, има нужда от по-добро осветление. Бизнесът трябва да бъде подкрепят, за да се развива“, подчерта Тодоров. Той допълни, че ще бъде проведена среща между кметския екип и различните групи в Общинския съвет, за да бъдат обсъдени приоритетни области за развитието на града.
По време на заседанието на местния парламент бяха разгледани общо 35 предложения.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>