Грипната епидемия- отменена

Регионална здравна инспекция – Стара Загора отмени всички предприети противоепидемични мерки по време на грипна епидемия на територията на област Стара Загора от 10 февруари.

Причина за отмяната на грипната епидемия е значителният спад на острите респираторни заболявания през последната седмица, когато е регистрираната заболяемост е 129 на 10 000 души население. Продължава тенденцията за намаляване на заболелите от остри респираторни заболявания.

Регионална здравна инспекция – Стара Загора напомня, че болните с висока температура и други признаци на грип, не бива да провеждат самолечение. При наличие на подобни симптоми да посещават личните си лекари и да не ходят болни на работа и училище.

Грипната епидемия в Старозагорско беше обявена от 30 януари до 7 февруари. От днес учениците се завърнаха в класните стаи.

Категория: ЗДРАВЕ, ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>