Задържане под стража за рецидивист

Окръжен съд – Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 37-годишния С. А. от гр. Симеоновград.
Той е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 20.01.2020 г., в град Стара Загора, направил опит да отнеме чужди движими вещи – два броя ъглошлайфове и един електрожен – от владението на собственика им, с намерение противозаконно да ги присвои, като заварен на мястото на престъплението, употребил заплашване, действайки при условията на опасен рецидив, като деянието е останало недовършено, поради независещи от извършителя причини.
Окръжен съд – Стара Загора прие, че събраните по делото доказателства позволяват направата на обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност. Деянието е извършено при условията на опасен рецидив, поради което, съдът счете, че на този етап от наказателното производство съществува реална опасност С. А. да се укрие и да извърши друго престъпление. Тази съществуваща реална опасност се потвърждава и от множеството осъждания на обвиняемия на лишаване от свобода, за тежки умишлени престъпления – кражби и грабежи, наказанията по които са търпени ефективно. Съдът счита, че на този етап от наказателното производство мярката за неотклонение “Задържане под стража” е тази, която съответства в оптимален обем на целите на закона.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>