Мая Манолова в Стара Загора: Работниците на Ремотекс – М имат всички законови възможности да получат парите си

Работниците на Ремотекс – М – Раднево протестираха днес заради неизплатени заплати. Повече от половин година работещите не са поучавали трудовите си възнаграждения.

Това бе и поводът за нарочен брифинг на Мая Манолова, лидер на гражданската платформа „Изправи се БГ“ и бивш омбудсман на страната, в Стара Загора.

 

 

В момента се води дело по несъстоятелност на дружеството, заведено от Инспекцията по треда. За да получат заплатите си от Фонда за гарантиране на вземанията си при несъстоятелност, съдът трябва да открие процедура по несъстоятелност.

 

Според Мая Манолова представители на българското правителство трябва да проведат срещи в този регион за бъдещето на комплекса Марица изток.

 

Останалите теми, които коментира бившия национален омбудсман, бяха увеличение на заплатите на мед. персонал в УМБАЛ Стара Загора, състоянието на ВиК сектора и изразходваните милиони левове в сектора.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>