Неустановен вид отпадъци край село Обручище

Районна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебно производство, образувано на 14 януари за отпадъци от разнородни материали, с неустановен вид и произход, не по установения ред.Те се намират източно от административната сграда на площадка „Брикетопроизводство“, в землището на село Обручище. Тя е отдадена под наем на търговско дружество със седалище в Гълъбово.

Производството е започнало с оглед, на който са присъствали Дичо Атанасов, окръжен прокурор и районният прокурор Гриша Мавров. Първоначалните процесуално-следствени действия са извършени под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора, Окръжна прокуратура – Стара Загора, ДАНС и ОД на МВР – гр. Стара Загора.
Разследването по производството се провежда под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора, като ще бъде наблюдавано от прокурор при Териториално отделение – Гълъбово на Районна прокуратура – Стара Загора.
Към момента се проверяват всички версии и продължава извършването на неотложните процесуално-следствени действия, като се установява вида, количеството и произхода на установените отпадъци, както и основанията за съхранението и управлението им.
Срокът за разследване на досъдебното производство е два месеца.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>