Ефективно наказание при „строг“ режим за 33-годишен мъж, държал с цел разпространение наркотични вещества

 Ефективно наказание от една година и пет месеца лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим получи  Н. О. от гр.Стара Загора, след като Окръжен съд – Стара Загора одобри постигнатото между обвиняемия, защитниците му и прокуратурата споразумение.

Със споразумението страните по делото приемат за безспорно установено, че на 13.06.2019 год. в гр.Стара Загора, без надлежно разрешително, Н. О. е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – метамфетамин и МДМА (екстази), на обща стойност 390,75, като деянието е извършено от него в условията на опасен рецидив.

От наказанието, което ще търпи обвиняемият, ще бъде приспаднато времето, пред което той е бил с мярка за неотклонение „задържане под стража“. Наказанието „глоба“, което законът предвижда наред с наказанието „лишаване от свобода”, не му беше наложено. Обвиняемият следва да заплати направените по делото разноски, а остатъчните количества от наркотичните вещества и вещите, послужили за извършване на престъплението, ще бъдат унищожени по надлежния за това ред.

Н. О. декларира пред съда, че е подписал доброволно споразумението, съгласен е с неговите последици и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред.

 

Одобреното споразумение има последици на влязла в сила присъда.

Ефективно наказание при „строг“ режим за 33-годишен мъж, държал с цел разпространение наркотични вещества

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>