Представят „Eкспедиции и пътешествия по света и нависоко”

За поредна година Туристическо дружество “Сърнена гора” представя „Eкспедиции и пътешествия по света и нависоко”. Членове на Туристическото дружество ще разкажат за своите преживявания в близки и далечни страни.
Тази година са включени общо четири презентации.

Първата презентация е за пътешествие до планината Кавказ и изкачване на връх Елбрус – 5 642 м н. в., най-високият връх на континента Европа. Тя ще бъде представена от ръководителя на група от над 15 туристи от ТД “Сърнена гора” – известният старозагорски алпинист Костас Канидис.

Един по-различен начин за пътуване надалеч, с велосипед, ще представи Събина Цанева – тя ще разкаже за преживяванията на друга група ентусиасти от Дружеството на две колела край река Рейн – за очарованието на този вид пътешествия, за трудностите, които се срещат по пътя, за емоциите и впечатленията край реката.

Третата презентация ще бъде представена от друг наш известен алпинист и пътешественик – Жеко Вътев. Той ще разкаже за изкачването на връх Хан Тенгри в планината Тяншан, висок 7 010 м.

Последната презентация за вечерта ще бъде представена от Владо Пашовски, който ще разкаже за пътешествието на група туристи от ТД “Сърнена гора” в Перу, една далечна за нас страна в континента Южна Америка. Това ще бъде една среща с митовете, очакванията и реалността в страната “приютила” легендарния древeн “Изгубен град” Мачу Пикчу – град на една изчезналата цивилизация на инките.

„По света и нависоко“ започва в 18:00 часа на 10 декември в Залата на Регионална библиотека “Захарий Княжески” .Входът е свободен.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>