Кметът на Община Чирпан Ивайло Крачолов с първа пресконференция пред медии

След  10 дни управление, с първа пресконференция пред обществеността излезе новият кмет на Община Чирпан Ивайло Крачолов. Той представи и новия си екип от зам. кметовете Марияна Кривошапкова и Румен Тунанов. На брифинга присъства и новоизбраният председател на Общински съвет Чирпан Иван Станчев.

 

Проведох редица срещи с представители на фирми, които извършват договорености дейности с Община Чирпан, с държавни институции и администрация. Изводът, който мога да направя е, че Община Чирпан е в катастрофално положение, със запорирани сметки, с редица санкции по проекти от страна на управляващите органи. Предстои мого работа, водим интензивни разговори със засегнатите страни, за да успяваме да плащаме заплати и извършваме започнатите проекти качествено и компетентно, заяви кметът Ивайло Крачолов.

 

Ивайло Крачолов заяви, че общественият превоз в Община Чирпан ще продължи да функционира, независимо от тежкото положение на фирмата, която има договор за извършване на транспортната дейност. Предстои през следващите няколко дни и работа по изкърпване на улици в град Чирпан и четвъртокласната пътна мрежа, защото дейността не е извършена през летните месеци, въпреки че е изплатено 50 % от финансовите договорености.

В Началото на м. декември ще се финализират тържествата по повод 65 години от работата на къща-музей П. Кр. Яворов, предстои подготовката и за честването на 100 години организиран спорт в Община Чирпан, чиято кулминация ще бъде през пролетта на 2020 година – информира зам. кметът по хуманитарните дейности Марияна Кривошапкова.

 

Румен Тунанов е вторият зам. кмет на Община Чирпан, в чийто ресор са сигурността, екологията и други ресори към настоящия момент.

 

След приемане на на нова административна структура от Общински съвет, намеренията на кмета Крачолов е за създаването на още едно зам. кметско място с ресор – европроекти.

Предстои редовно общинско заседание в четвъртък, заяви председателят Иван Станчев. На него ще бъде обсъждан правилник за работа на Общинския съвет, определяне на постоянните комисии, избор на председатели и зам. председателите им.

 

 

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>