Андон Андонов отличен в Деня на народните будители

Изпълнителният директор на „Мини Марица-изток“ ЕАД инж. Андон Андонов получи дарителска грамота „Будител на Стара Загора“  за Деня на народните будители, на тържествено честване в Културен център „Стара Загора“ на 31 октомври т. г. Отличието връчи председателят на Съюза на учените в Стара Загора доц. д-р Васил Хаджиилев. На 110 –тата годишнина от отбелязването на Деня на народните будители „Мини Марица-изток“ получи признание и благодарност за спомоществувателството и съхранението духа на Стара Загора. „За нас е чест и отговорност партньорството със Съюза на учените в Стара Загора и подкрепата за институциите, работещи за да я има духовната енергия. Ще продължим да работим и занапред и да обогатяваме съвместните инициативи, защото „Мини Марица-изток“ ЕАД е енергийна независимост и национална сигурност.“ – обобщи при приемането на грамотата Андон Андонов.

На тържествената церемония в Културен център „Стара Загора“ бяха връчени отличието  „Анастасия Тошева“ на Община Стара Загора, наградите на Регионално управление на образованието  и наградата „Будител на Стара Загора“ на Съюза на учените.

В залата се събраха хората на духа, учители, дейци на културата и науката.

С Наградата „Будител на Стара Загора“, учредена от Съюза на учените са удостоени Райчо Гънчев, основател на Прабългарската школа за оцеляване „Бага-тур“ и проф. Илия Димитров Ласкар от Аграрен факултет на Тракийски университет – Стара Загора. Всепризнат патрон на българското будителство е свети Иван Рилски, почитан като небесен покровител на българския народ и държава, който в народната памет е образец за себеотдаване, безсребърничество, любов към ближния и Отечеството и към когото народната обич и уважение остава жива през вековете. Почитани са и много други будители, които народът канонизира като светци в своята историческа памет.

Андон Андонов отличен в Деня на народните будители

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>