Училищни психолози се събират в Стара Загора

Третият национален форум „Дни на училищната психология“ ще се проведе в Стара Загора от 9 до 11 октомври. Той се организира с подкрепата на Община Стара Загора и Регионално управление на образованието Стара Загора

В продължение на три дни ще бъдат представени добри практики за обща и допълнителна подкрепа за личностното развитие на децата и учениците от психолози и педагогически съветници от страната. Ще бъдат споделени модели на диагностична и консултативна работа с деца, ученици и родители; ще бъде представена интерактивна групова дейност по различни проекти.

Във форума ще участват 70 лектори и специалисти от над 30 града в страната. Специални гости в пленарните сесии са проф. Даниела  Тасевска от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и проф. Галя Кожухарова от ДИПКУ Стара Загора. 

За втора поредна година ще бъде връчена награда за принос в училищната психология.

Официалното откриване е на 9 октомври от 13.30 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески“. 

Във втория пленарен ден сесията на тема  „Приобщаващо образование“ ще се проведе в Средно училище „Железник“ от 9.00 часа. Ще бъдат представени добри практики от училището, ще се дискутират иновативни методи за работа с деца с проблемно развитие, адаптация на учениците от първи клас, плавният преход детска градина-училище и др. 

Пленарна сесия „Личностна подкрепа“ ще започне от 14.30 часа в ГПЧЕ „Ромен Ролан“. 

Третият ден на форума е посветен на темата „Ученическо самоуправление“. В сесията, която ще се проведе в Регионална библиотека „Захарий Княжески“,  ще вземат участие и младият омбудсман и Младежки общински съвет Стара Загора.

 

Училищни психолози се събират в Стара Загора

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>